Uitvaartverzekeringen voor ouderen

 

 • Nuvema

 • 42.60/maand
 • let op: geen keuze in uitvaartverzorger
 • alleen uitkering in natura
 • uitvaartkosten afhankelijk van jouw regio
 • scherpe premie
 • DELA

 • 36.32/maand
 • lagere jaarlijkse premiestijging
 • korting en winstdeling
 • gemiddeld beoordeeld met 9.1
 • premies al vanaf €4.22
 • Ardanta

 • 53.01/maand
 • 8.2 beoordeling
 • vrije keuze uitvaartverzorging
 • uitkering in geld is duurder
 • kinderen gratis meeverzekerd

Bovenstaande premie is berekend bij een 67 jarige leeftijd i.c.m. een looptijd tot 85 jaar en een verzekerd bedrag van € 8.000.
De top 4 is samengesteld op basis van de meest gekozen uitvaartverzekeringen en is derhalve geen advies (reclame). 

Op latere leeftijd een verzekering

Niet iedereen heeft al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afgesloten. Het is alsnog verstandig om op latere leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten, zodat jouw nabestaanden de kosten voor de uitvaart niet hoeven te dragen. De premie voor ouderen is relatief hoog, maar het voordeel is dat je over een kortere periode premie betaald.

Maximale leeftijd tot 75 jaar

Alle uitvaartverzekeraars hanteren een leeftijdsgrens. Tot deze leeftijd is het nog mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. De leeftijdsgrens is 75 jaar bij de vier meest gekozen verzekeraars (Yarden, Dela, Nuvema en Ardanta).

Ouder dan 75 jaar?
Ben je ouder dan de leeftijdsgrens? Dan is het bij sommige verzekeraars wel mogelijk om je uitvaart te verzekeren met een koopsom.

Sparen in plaats van verzekeren

Als de premie voor een uitvaartverzekering te hoog wordt, dan is een andere optie om te sparen voor je uitvaart. Op hoge leeftijd is de kans echter groter om te overlijden, waardoor het risicovoller wordt om te sparen. Onderzoek wijst uit dat verzekeren gemiddeld 12% voordeliger is dan sparen voor je uitvaart. Zeker met de lage rente stand tegenwoordig, is het voor de meeste mensen interessanter om je uitvaart te verzekeren in plaats van te sparen voor je uitvaart.

 

Gezondheidsvragen per verzekeraar

Alle verzekeraars stellen enkele gezondheidsvragen voordat je een verzekering afsluit. Dat is toegestaan in Nederland. Op basis van jouw gezondheidssituatie beslist de verzekeraar om jou te accepteren of af te wijzen.

Als er uit de vragen blijkt dat je bepaalde gezondheidsklachten hebt, bekijkt een onafhankelijk medisch specialist jouw aanvraag. Bij enkele verzekeraars met zeer specifieke vragen wordt er automatisch bepaald of je wel of niet in aanmerking komt voor de verzekering.

Yarden

Vraag 1
Is de verzekerde in de laatste drie jaar behandeld voor een hartinfarct, herseninfarct, TIA, hersenbloeding of een geheel of gedeeltelijk afgesloten bloedvat in de buik of hals of benen?

Vraag 2
Is de verzekerde in de laatste drie jaar behandeld voor een goedaardige of kwaadaardige vorm van kanker, een HIV-infectie, een psychiatrische ziekte of aandoeningen van de longen (behalve astma)?

Vraag 3
Heeft de verzekerde een orgaantransplantatie ondergaan of staat verzekerde hiervoor op de wachtlijst, is de verzekerde bekend met een nieraandoening of een (aangeboren) hartaandoening, waarvoor operatie nodig is/was?

Dela

Vraag 1
Is de verzekerde de afgelopen 5 jaar bij een arts geweest voor onderzoek, controle, advies of behandeling? Of heeft een arts een medicijn of behandeling voorgeschreven?

Vraag 2
specificeer welke aandoening of klacht

Vraag 3
Wanneer ontstonden de klachten of werd de diagnose gesteld?

Vraag 4
Wanneer had deze verzekerde voor het laatst klachten, een aanval of de laatste behandeling?

Vraag 5
Wat voor behandeling krijgt of kreeg deze verzekerde?

Vraag 6
Hoe lang duurde de opname?

Ardanta

Vraag 1
Lijdt of leed u de afgelopen 5 jaar aan een aandoening?  Denk hierbij niet alleen aan ziekte, maar ook aan een syndroom, beperking of psychische ziekte.

Vraag 2
Heeft u de laatste 5 jaar een specialist geraadpleegd?

Vraag 3
Gebruikt u medicijnen?

Nuvema

Vraag 1
Heeft een van de verzekerden een aandoening, ziekte, klacht of gebrek?

Vraag 2
Gebruikt een van de verzekerden medicijnen?

Vraag 3
Is een van de verzekerden de laatste 3 jaar onder doktersbehandeling geweest?

Monuta

Vraag 1
Geef alle klachten en aandoeningen aan die u hebt of ooit heeft gehad.

Vraag 2
op basis van de klacht of aandoening krijgt u zeer specifieke vervolgvragen over de klacht of aandoening.

Kosten van je uitvaart berekenen

Voor een crematie betaal je gemiddeld tussen de € 8.000 en € 10.000, een begrafenis is in de meeste gevallen nog duurder. Als het onverwachts nodig is en je hebt niet genoeg geld, komen de kosten voor rekening van je kinderen of andere nabestaanden. Om dat te voorkomen, sluiten de meeste Nederlanders een uitvaartverzekering af. Bereken hieronder wat jouw uitvaart ongeveer gaat kosten.

SHARE

Uitvaartverzekering voor ouderen